Goedkoop internet, wat is het gunstigste abonnement?

Goedkoop internet, wat is het gunstigste abonnement?

De ontwikkelingen op het gebied van internet gaan razendsnel. Zo veranderen ook elk jaar de tarieven en diensten van internetaanbieders. Het is zeker de moeite waard om je huidige internetabonnement te vergelijken met de aanbiedingen die er op dit moment zijn in de markt.

In veel gevallen is het namelijk gunstig om van internetprovider te wisselen. Er zijn vele internetaanbieders in Nederland, die allemaal verschillende abonnementsvormen aanbieden. Maar er zijn gelukkig ook vele vergelijkingssites die het voor jou eenvoudig maken om op basis van jouw persoonlijke situatie binnen een paar tellen een overzicht te krijgen van de beste aanbiedingen.

Waarmee moet je rekening houden bij de keuze van een internetaanbieder?

Het overstappen naar een andere internetprovider kan je vaak veel geld besparen. Het is hierbij wel van belang dat je weet hoe de tarieven zijn opgebouwd. De prijs voor een abonnement hangt onder meer af van de soort aansluiting (ADSL, VDSL, glasvezel of kabel) het type abonnement (inclusief of exclusief bellen en televisie), de contractduur, de internetsnelheid (de downloadsnelheid en de uploadsnelheid).

Bij de meeste vergelijkingssites kun je eenvoudig een selectie maken op basis van jouw voorkeuren. Ook kun je door middel van een postcodecheck direct zien of dit type abonnement wel beschikbaar is in jouw buurt.

De internetsnelheid

De prijs voor je abonnement wordt voor een belangrijk deel bepaald door de internetsnelheid. Het is niet voor iedereen interessant om voor goedkoop internet te kiezen. Als je alleen maar af en toe een e-mail verstuurt of telebankiert bijvoorbeeld is een lage internetsnelheid voor jou voldoende.

Ben je iemand die veel download (films, foto’s, bestanden) dan kan het vervelend zijn als dit steeds heel lang duurt. Ook als je met een groot huishouden met meerdere personen tegelijk gebruikmaakt van internet is een hogere internetsnelheid interessant.

Glasvezel biedt de hoogste internetsnelheid, maar is nog niet overal verkrijgbaar. De postcodecheck laat je snel zien of bij jou in de buurt al glasvezel is aangelegd. De snelheid via de kabel is iets lager en je dient daarbij ook verplicht een televisieabonnement te hebben.

De internetsnelheid van ADSL of VDSL is het laagst en hangt sterk af van de afstand tot de wijkcentrale vanaf jouw woning. Dit is wel meestal de goedkoopste aansluiting.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.