Het milieu redden via het internet

Tegenwoordig kunnen we er niet meer omheen: de aarde warmt op. Het klimaat is in de afgelopen decennia veranderd en dit heeft verschillende oorzaken. Broeikassen zijn toegenomen in de afgelopen 130 jaar en dit komt voornamelijk door de verbranding van aardolie en de toename van methaan in de landbouw. Dit probleem gaat de hele wereld aan en hierdoor zien we steeds vaker milieuactivisten op het internet verschijnen.

Iedereen kan milieuactivist zijn

Milieuactivisten staan op voor het recht op leven, gezondheid, land, water en sanitaire voorzieningen. Dit kunnen ze op meerdere manieren doen. De één zal zich meer geroepen voelen om te protesteren en de ander zal online berichten plaatsen over de impact van onze acties op de aarde. Dit laatste is enorm toegenomen in de afgelopen jaren. Het zijn niet alleen de beroeps milieuactivisten die hun mening kenbaar maken, maar ook bekende mensen plaatsen berichten hierover. De een doet dit door een bericht te reposten van een milieuorganisatie en de ander door zelf zijn visie op de klimaatverandering te betogen. Al deze acties hebben één ding gemeen: ze strijden voor ISO 14001. ISO 14001 draagt bij aan het verduurzamen en het besparen van energie binnen organisaties. Het zijn immers de mensen en bedrijven die de aarde opwarmen.

Ambassadeur van milieuorganisaties

Steeds meer influencers worden ambassadeur van milieuorganisaties. Ze dragen via sociale media uit wat belangrijk is voor deze organisatie en bevelen het aan. Dit kan leiden tot mensen die zich geroepen voelen om donaties te doen. Milieuorganisaties benaderen influencers hiervoor omdat ze vaak een groter bereik hebben dan de organisatie zelf. Door meer donaties kan de organisatie sneller hun doel bereiken.

Minder vlees eten

Methaan in de landbouw zorgt ervoor dat de aarde opwarmt. Landbouw is belangrijk om de aarde te voorzien van voedsel, maar dit gaat dus niet zonder gevolgen. Grote hoeveelheden methaan komen vrij uit de mestopslag van de veehouderij, waardoor de broeikasgassen toenemen. Steeds meer mensen worden vegetariër of veganist om deze gassen tegen te gaan. Verschillende bekendheden delen hier hun visie op online om zo anderen aan te sporen ook minder vlees te eten. Wel blijft het belangrijk om de voedselveiligheid in tact te houden. Vleesvervangers kunnen een goede oplossing zijn zolang ze een FSSC 22000 certificering hebben. Deze certificering laat zien dat de processen en producten de veiligheid van het voedsel hebben gewaarborgd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.