Hoeveel data heb ik nou echt nodig?

Uit onderzoek is gebleken dat een kwart van de volwassen hun dataverbruik niet juist inschatten. Deze groep mensen heeft gemiddeld aan het eind van de maand nog een halve databundel over.

Tegenwoordig zijn er veel soorten telefoonabonnementen op de markt. Mobiele databundels zijn te vinden in alle soorten en maten, van nog minder dan 1 GB tot zelfs onbeperkte databundels. De prijzen kunnen ook aardig variƫren, vanaf ongeveer 7 euro tot 40 euro voor een SIM-only abonnement. Voor ieder wat wils dus.

Maar hoeveel MB of GB heb je nodig?

Dit is volledig afhankelijk van jij graag op je smartphone doet. Als jij buitenshuis veel gebruik maakt van het internet, verbruik jij natuurlijk een stuk meer data dan iemand die dit niet doet. Maar wist je dat het vooral draait om wat je doet op het internet?

Om een voorbeeld te geven: een WhatsApp berichtje ontvangen kost ongeveer 0.05 MB.  Slechts een minuut muziek streamen op bijvoorbeeld Spotify kost al snel 1MB. Dat is al 20 keer zo veel dataverbruik!

Daarom hebben ze bij EasySim.nl een hulpmiddel bedacht om zo goed mogelijk jouw dataverbruik in te schatten. In een handomdraai geeft het je een goed beeld van jouw geschatte verbruik per maand. Daarnaast zoeken ze het goedkoopste SIM-only abonnement dat op jouw verbruik past. Kijk daarom eens op deze rekenhulp voor dataverbruik om de juiste bundel voor jou uit te rekenen.

Zo zie je maar dat het verstandig is om te weten wat je dataverbruik is. Misschien moet je namelijk een nieuw abonnement afsluiten, maar kom je er achteraf achter dat je meer verbruikt dan je bundel dekt. Bij een contract van 2 jaar kan dit tot veel frustratie zorgen, en bovendien zelfs extra kosten als je noodgedwongen je bundel overschrijdt. Is je bundel te hoog? Dan betaal je waarschijnlijk voor data die je niet gebruikt. Verspild geld dus eigenlijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.