Op welke manier e-mail jij?

Zoals je ongetwijfeld bekend is zijn er veel verschillende bedrijven die software aanbieden om je e-mail te beheren. De meeste e-mail providers doen dit gratis, zoals Google en Yahoo! Andere e-mailadressen krijg je gratis wanneer je een internetabonnement afsluit. Zoals Ziggo webmail of Telenet webmail. Via de link in dit artikel kom je terecht op een overzicht waar alle e-mail providers met elkaar vergeleken worden. Hierbij gaat het zowel om gratis als betaalde software. Daarnaast lichten we ook uit waar je op moet letten als je gebruik maakt van webmail.

Gratis en betaalde software

De meeste mensen die particulier een e-mail adres hebben doen dit op een gratis manier. Via Hotmail, Google Gmail of via hun internetprovider. Bij het afsluiten van een internetabonnement krijg je direct een gratis e-mailadres. Dit doet de provider ook om jou eenvoudig te kunnen bereiken. Dit e-mailadres kan je natuurlijk gebruiken maar je kan ook een ander e-mailadres aanmaken of betaalde software gebruiken om je e-mail  te beheren. Enkele betaalde software zijn Outlook en Thunderbird bijvoorbeeld. Dan heb je net even wat meer functionaliteiten, handig als je veel e-mail binnenkrijgt en verstuurd.

Veiligheid wordt steeds belangrijker

Zoals met alles eigenlijk geldt tegenwoordig, veiligheid wordt steeds belangrijker. Niet alleen wanneer je aan het internetten bent, maar ook wanneer je aan het e-mailen bent. Hoeveel verhalen lezen we wel niet over mensen die benadeeld worden door frauduleuze e-mails. Dat wil jij natuurlijk voorkomen. Open daarom nooit e-mails waarvan je niet weet wat het is en download in ieder geval geen bestanden afkomstig van onbekende afzenders. Reageer ook niet op vreemde verzoeken of mensen die claimen een leuke aanbieding voor je te hebben. Dit zijn de eerste stappen in het veilig gebruik maken van e-mail.

Altijd en overal veilig kunnen e-mailen

Als je overal en altijd gebruik wil maken van je e-mailadres dan moet je kiezen voor een internetprovider waarbij je webmail mogelijk is. Enkele providers zijn KPN, Tele2, Telfort en Vodafone bijvoorbeeld. Als je dan gaat inloggen op Telfort webmail, kan je dat vanaf iedere locatie doen, en ook vanaf je mobiele telefoon of tablet bijvoorbeeld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.