Sim only abonnement met telefoon? Dit is waar je op moet letten

Heb je een sim only abonnement, maar wil je een nieuwe telefoon? Of is je huidige abonnement afgelopen, maar wil je geen duur abonnement meer, maar wel een ander toestel? Dan is het een slimme keuze om voor een sim only abonnement te kiezen, waarbij je het toestel los koopt. Maar waar moet je allemaal op letten wanneer je een toestel los gaat aanschaffen? We geven je graag een aantal tips die je kunt gebruiken bij de aanschaf van een nieuwe smartphone.

Welk besturingssysteem vind je prettig?

Allereerst is het belangrijk om na te denken welk besturingssysteem je wilt dat het toestel hebt. Vind je IOS prettig werken? Dan is het voor de handliggend dat je voor een iPhone kiest. Is Android meer jouw ding? Dan kun je bijvoorbeeld voor Samsung kiezen. Vaak kiezen mensen voor hetzelfde besturingssysteem als dat ze nu al hebben, maar je kunt natuurlijk ook overstappen naar een ander systeem. In het begin zal het wellicht een beetje wennen zijn, maar daar raak je natuurlijk wel aan gewend.

Het type model

Als je een keuze hebt gemaakt welk besturingssysteem het toestel moet hebben, kun je gaan nadenken over het model. Hoe nieuwer het model, hoe beter de specificaties. Vaak zijn de camera’s aan de voor- en achterkant net een stukje beter, het toestel is net wat sneller en het beeldscherm heeft mooiere kleuren. Het is alleen de vraag of je dit belangrijk vindt. Over het algemeen geldt; hoe nieuwer het toestel, hoe duurder. Dus houd er rekening mee dat een smartphone dat net is uitgebracht over het algemeen ook prijziger is dan een toestel dat al een tijdje geleden is uitgebracht.

De prijs

Voor welk type toestel je gaat is natuurlijk ook afhankelijk van de prijs. Uiteraard kunnen we niet in jouw portemonnee kijken, dus je zult zelf een budget voor jezelf moeten bepalen. Wil je een relatief nieuw model tegen een scherpe prijs? Dan kan het interessant om voor een refurbished smartphone te kiezen. Neem bijvoorbeeld een iPhone X. Deze iPhone is nog niet zo heel lang geleden gelanceerd, maar als je deze nieuw zou aanschaffen ben je nog steeds een hoop geld kwijt. Een refurbished iPhone X daarentegen is een stuk goedkoper. Dat komt omdat het toestel al een eigenaar heeft gehad. Dat betekent natuurlijk niet dat het toestel niet goed meer werkt. Sterker nog, een refurbished variant kun je vaak niet eens van nieuw onderscheiden.

Andere punten waar je op kunt letten

Natuurlijk zijn er nog tal van andere punten waar je op kunt letten. Neem bijvoorbeeld de opslagcapaciteit. Ben je iemand die veel foto’s en video’s maakt? En wil je jouw albums niet constant te hoeven opschonen, omdat je geen ruimte meer op het toestel hebt? Kies dan voor een telefoon met veel opslaggeheugen. 

Succes!

We wensen jou veel succes bij het uitzoeken van een nieuwe telefoon en hopen dat je iets gehad hebt aan de tips in dit artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.