Verschillende prijzen voor een telefoon reparatie?

Een telefoon komt tegenwoordig in verschillende kleuren, maten en merken! Zo hebben we samsung telefoons, iphone telefoons en Oppo telefoons, noem het maar op! Maar voor elke telefoon is een andere reparatie nodig en deze reparaties hebben andere prijzen, omdat het natuurlijk om andere merken gaat! Een samsung reparatie Amsterdam kan bijvoorbeeld veel duurder zijn dan een iphone 11 reparatie. Terwijl een iphone en een samsung allebei in de duurdere prijsklasse vallen. Vraag daarom bij je telefoon reparatie bedrijf na hoeveel de reparatie gaat kosten, meestal doen ze dit via een offerte nog voordat ze je telefoon echt gaan repareren. Vind je al het reparatie gedoe te veel werk, dan is het belangrijk dat je zuinig omgaat met je telefoon. Als je zuinig omgaat met je telefoon zal het niet zo snel voorkomen dat je je telefoon moet laten repareren. We vertellen je daarom nog over 2 onderdelen van mobiele telefoons die vaak gerepareerd worden en waar je dus het meest duurzaam mee om moet gaan. Neem deze tips mee tijdens je telefoongebruik en misschien zorg jij ervoor dat je telefoon langer meegaat en geen reparatie nodig heeft!

De accu van je mobiele telefoon

De accu van mobiele telefoons is het onderdeel waar de mobiele telefoon op draait. Deze zorgt ervoor dat je scherm licht geeft, je apps kan gebruiken, je kan bellen en je alle functies van je mobiel naar behoren kan uitvoeren. Maar de accu heeft een levenscyclus. Deze wordt voor elke telefoon aangeduid met een X aantal en loopt van 100% naar 0% als 1 cyclus. Zorg er dus voor dat je je telefoon nog voor hij de 20% raakt oplaadt. Zo verleng je de levensduur van je accu.

Het scherm van je mobiele telefoon

Het scherm van je telefoon wordt het meest intensief gebruikt. Hierdoor is de kans groot dat het scherm stuk gaat en gerepareerd moet worden. Gebruik daarom een screenprotector of tempered glass tegen schade aan je scherm.

Let op: Een telefoon zal niet voor altijd meegaan hoe zuinig je er ook mee bent, aan de hand van deze tips is het mogelijk 2-5 jaar gebruik te maken van je telefoon op basis van individueel gebruik.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.